Tot i la seva grandària, forma cridanera i proximitat a La Miranda, l'agulla no va ser inclosa pel Josep Barberà en el seu llibre "Sant Llorenç. Pam a Pam", recull de les principals roques que es troben entre els rius Llobregat i Ripoll.
Albert i Òscar Masó |
En Torras va acompanyar-los fins a l'indret i va quedar igualment sorprès tant per la forma de l"agulla com pel fet que efectivament no estigues catalogada.
Feta aquesta comprovació, l'agulla va passar a ser anomenada com La Bombeta, un nom ben adient donada la seva forma:
- amb una part inferior més prima (que sembla una rosca)
- i una part superior més gran (que sembla el globus d'una bombeta).
Ha trigat gairebé 20 anys, però ara la Bombeta també es troba a un mapa. En el cas d'aquella agulla, la nova edició de l'Alpina ha encertat, si bé pot rebre altres critiques.
La Bombeta es troba a la carena que talla perpendicularment l'extensa Era dels Enrics. En arribar al final del llarg roquissar, el camí es desdobla per seguir les dues parts de la carena. Cap el nord (a la dreta venint des del Coll de Boix) es passa pels Pins Cargolats i s'acaba al Sot de l'Infern. I cap el Sud (a l'esquerra) continua el camí que va al turó del Mal Pas i el Puigdoure.
Al cap d'uns 150 metres, el camí fa un revolt pronunciat cap a la dreta, però cal continuar, entre matolls, per la carena. Al cap d'uns altres 150 metres, i penjada a la vessant de llevant, es troba la Bombeta.
A la vessant de ponent de la mateixa carena hi ha el conegut racó de la Rebolleda, amb diverses cavitats localitzades pel Miquel Garcia i topografiades pel Jordi Guillemot.
Des de dalt de la carena no hi ha una bona visió de l'agulla. La millor zona d'observació és des de la carena paral.lela situada més cap a l'est, és a dir, des de la carena on es troba l'agulla de La Miranda, que si va ser catalogada pel Josep Barberà i que també ha estat inclosa en la nova edició del mapa d'Alpina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada