La Foradada del Setrill es troba al cingle del nord de la capella de la Mare de Déu de la Concepció, al costat del mas de Matarrodona i per sobre de la imponent riera del mateix nom.
És un gros forat, ben visible, obert a les roques que tanquen la cinglera i que tenen una forma semblant a un setrill allargassat. Per això, les roques i la seva foradada van rebre el nom de Setrill pels ocupants del mas de Matarrodona, com la família integrada per l'escalador i espeleòleg Joan Camí (pare), Lourdes Garcia (mare) i Carles i Marc Camí (fills), que van estar a la masia entre el 1970 i el 2002.
Per diferenciar-la de la foradada que hi ha sota el també anomenat Setrill de la Pola (Fitxa), se li afegeix el distintiu de Capella.
La Foradada es troba envoltada de molts llocs atractius, distribuïts a diverses alçades en el fort desnivell de 300 metres que marca la Riera de Matarrodona i els cims superiors.
-- Sota seu té l'antiga capella de Mare de Déu de la Concepció (Fitxa) així com la barraca de Matarrodona i, més al fons, diverses tines i la font del Presseguer (Fitxa).
-- Cap el sud hi ha el mas de Matarrodona (Fitxa), amb seu interessant pou (Fitxa) i el petit avenc enlairat en una canal (Fitxa).
-- Cap el nord, en direcció cap el mas del Farell, hi ha, entre d'altres llocs força interessants, la balma de les Ginestes (Fitxa), diverses barraques i tines i, en la carena superior, el corralot del Puigdoure (Fitxa).
-- També, per sobre de la foradada, visible de lluny només des del racó de les Ginestes, hi ha l'agulla del Canelobre (Fitxa).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada