El Quarto de Reixa, "l'hotel" de la font de la Pola


La Balma del Quarto de Reixa està situada en el Castell Central de la Serra de l'Espluga (també coneguda com a Castellot de Tanca).
L'últim us conegut d'aquesta balma va ser entre els anys 20 i 40 del segle passat. Segons el programa de  Matadepera Ràdio, Això és la Mola, el Quarto de Reixa va ser acondicionat i emprat per les nombroses persones que passaven els caps de setmana i els estius a la font de la Pola.
Uns dels ocupants habituals era la família d'en Valentí Rossinyol, que va ser el principal impulsor de les obres de la font de la Pola.
Durant el dia, els hostes del Quarto de Reixa estaven caçant, caminant o jugant a les taules de la Pola. A les nits, sopaven, cantaven havaneres i, amb uns llums de carbur, tornaven cap al seu habitacle travessant el bosc.
Una les persones que passava les nits al Quarto de Reixa, l'Esperança Rossinyol, filla del Tinet, recorda que havia de caminar aquests 500 metres i com s'esperava al roquissar de davant de la balma mentre els seus pares preparaven els llits, fets amb herbes, com ara fenàs.
El nom de Quarto de Reixa li van posar perquè així s'anomena a l'habitació de les cases que està al costat de la porta d'entrada i té una finestra al carrer.

Per a més informació sobre la història del Quarto de Reixa i la Font de la Pola, es pot escoltar el podcast de la setena emissió del programa Això és la Mola.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...