El Daví

La primera referencia al mas Daví, situat a la Vall de Mur, sota La Morella, és de l'any 1154. Els seus propietaris eren Joan Daví i la seva dona, Ermessenda.
L'any 1595 el mas creix al permetre l'abat de Sant Llorenç de Munt que s'annexiones les terres dels masos ja abandonats d'Armengol, Pla, Bofill, Torrents, Noguera i Voltorera. A canvi d'aquestes terres el propietari del Daví en aquella època, Jaume Daví, es va obligar a prestar sagrament i homenatge a l'abat.
Una de les llegendes de la Vall de Mur explica que el segle XIX un dels propietaris del Daví va ser assassinat pel seu propi fill, que volia robar-li els diners que havía guanyat amb la venda d'uns bous. El parricida va intentar fer desaparèixer el cos del difunt cremant-lo a la vora de la Riera Seca, poc abans de la seva confluència amb el riu Ripoll. Durant molts anys en aquell indret hi havia una creu, anomenada Creu del Daví. Es va posar perquè la gent creia que la zona havia quedat maleïda després del terrible crim i no creixin ni arbres ni matolls.
El mas va ser totalmente reformat a finals del segle XIX i encara avui està ben conservat perquè durant molt temps uns masovers s'han ocupat de la seva conservació i de continuar conreuant terres.
A mas Davi es pot arribar:
- des de Les Marines pel Coll Palomeres,
- des del Revolt Fondo de la carretera de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall, passant per la pista que puja des dels Quatre Camins.
- des de la carena del Pagès, baixant per la canal Fonda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...