Roques de la Coca

Les Roques de la Coca estan situades just davant de la vessant nord del Montcau, com si fossin una torre de guaita avançada sobre les valls del Bages.
Aquest conjunt de Roques son la part més alta del Serrat de la Coca, que va pujant al llarg de poc més d'un quilòmetre des de la masia de La Vall (615 m) fins el collet (885 m) que enllança amb la vessant nord Montcau. El Serrat es sitúa al mig i gairebé en paral.lel de les carenes gairebé dels Emprius (a llevant) i la Costa de la Mata (a ponent).
Per la seva exposició a les ventades, les plujes i les gelades, les Roques de la Coca han estat molt afectades per l'erosió.
A la part més prima, més propera al Montcau, s'han obert diversos forats:
I  a la vessant de ponent s'ha generat una balma que arriba a tenir dos metres de fondària.

Un corriol permet voltar completament en 360º la base de les roques, amb unes excel.lents vistes per les quatre parts. Aquest corriol enllaça pel seu extrem sud amb el camí aeri que fa la circumval.lació del Montcau i pel seu extrem nord amb el camí carener que baixa pel Serrat de la Coca. També a ponent, davant la balma, baixa un camí a la Font del Forat.
Entre les Roques de la Coca i la vessant nord del Montcau i els Cortins, es veu el paisatge més alpí del Massis, sobretot a l'hivern. Es poden veure llargues corrents d'aigua gelades i, sobre els roquisars, creixen plantes rupícoles, com l'orella d'ós o la corona de reina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...