Agulla Petita de les Fogueroses

L'Agulla Petita és una de les roques destacades i més conegudes de l'atractiu sector conegut com les Fogueroses, a la vessant de llevant de la carena del Pagès.
L'Agulla Petita es troba situada entre la Roca Encavalcada i l'Agulla Mitjana,  gairebé davant del turó de Rocamur. Forma part d'un gran castellot situat enfront de la carena del Pagès. A l'extrem sud del castellot està la Roca Encavalcada i al nord l'Agulla Petita.
Al costat mateix de la Petita, separada per un coll, hi ha una altra agulla més baixa i de menor dimensió, que és coneguda com la Veïna de la Petita.
L'Agulla Petita és fàcil d'identificar perquè en el seu cim hi ha una creu. Es va posar en record de l'escalador terrassenc Miquel Grané, que va patir una caiguda mortal el 30 de març del 1952.
La primera pujada a l'esvelta agulla es va aconseguir l'any 1927 pels excursionistes terrassencs Suana, Torres i Belil, que van fer servir corda fixe. Com a la resta de les Fogueroses, actualment l'escalada està regulada.

L'Agulla Petita va ser l'escenari d'un dels més greus accidents d'escalada registrats a Sant Llorenç del Munt i l'Obac. El 1952 va morir en Miquel Grané i Aytona. Com a homenatge a l'any següent es va col.locar una creu al seu cim, que va ser forjada pel pare del difunt, en Rossend Grané, que era forjador i també havia president del Centre Excursionista de Terrassa. Anys més tard la creu va ser rehabilitada per l'Amadeu Pagès i el Josep Puig, dos dels membres destacats del grup dels Yayüs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...