Font de la Guineu (680 m)

La Font de la Guineu, al nord del Montcau, és un dels diversos indrets del massis de Samt Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac que porta el nom d'aquest carnívor, un dels animals que fa anys donava molts mals de cap als pastors i pagesos.
La font és un bassal rodó d'on brolla aigua. Es troba a una torretera (anomenada també de la guineu) que baixa del Montcau i acaba a la fondalada de la Vall. És un indret ombrivol, humid, de moltes tonalitats verdes.
En perspectiva vertical, Dds de la font es por pujar per la canal fins el corriol que fa la volta al Montcau, des de les roques de la Coca fins el coll d'Eres.
En perspectiva hortizontal, la font es troba a la meitat del camí planer que, per la vessant esquerra del torrent de la vall, va del Collet del Llor a la carretera de Matadepera a Talamanca.

En aquest cami, l'octubre de 2009 una familia van fer una troballa sorprenent. Uns metres més abaix del camí hi havia una granada de guerra. Per retirar-la hi va anar una unitat especialitzada de Tedax, sense que es produis cap incident.
La hipòtesi més probable és que la granada hagués estat coberta de terra durant molts anys fins que les pluges la van destapar i la van arrossegar molt aprop del camí. Sobre l'origen o l'antiguetat de l'explosiu no ha trascendit res.
Veien les fotos de la granada trobada a la Font de la Guineu, els models antics als que més es podia semblar son el francès F-1 i el polàc 1931, tots dos van ser adquirits i utilitzats pel bandol republicà durant la guerra civil espanyola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...