Font dels Confits (724 m)

La font dels Confits és realment una balma tenyida de color blanc, que està amagada a la vessant nord de la carena de la Castanyera. En èpoques de pluja, el sostre de la balma degota aigua, que s'acumula en petites piques naturals. No hi ha cap brollador, l'aigua es filtra directament de la roca.
El constant degoteix al llarg del temps ha format una mena de minses estalactites. També aquesta filtració és la responsable de la tonalitat blanca de les parets del fons.
La balma és de reduides dimensions i de sostre baix. Per entrar-hi cal agupir-se. Des de dins de la cavitat s'escolta la caiguda de les gotes sobre les piques, però també la circul.lació de l'aigua per l'interior de la roca, semblant a una cisterna.
Per arribar a la font dels Confits, la ruta clàssica és baixar des de la Font Freda passant a la vora dels avencs del Tortosí i de Brega. També es pot seguir el camí que passa per dalt de la carena de la Castanyera fins el seu extrem nord i, des d'allà, baixar per un gran roquissar fins el corriol del torrent de la font dels Confits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...