Roca Sereny (807 m)

Roca Sereny és la muntanya que tanca pel nord la Vall d’Horta. El seu tret més característic és un cim allargassat i prim. Situat a 807 metres d’alçada, té uns 250 metre de llarg, però només entre 1 i 2,5 metres d’ampla. La seva superficie és pedregosa i de color varmellós.
Hi destaquen algunes roques de formes molt curioses, que semblen haver estat esculpides, però que són novament el resultat de l'acció perllongada de l'aire i el vent.
Aquestes roques són les que han donat el nom actual al turó. Al segle XVI es deia Roca d’Areny fins a convertir-se progresivament en Roca Sereny.
En referencia igualment a les roques, s’ha fet servit també la denominació de Cap de l’Escurpida. I un tercer nom utilitzat històricament ha estat el de turó de l’Era Ventosa ja que es troba just al seu costat.
La carena del cim es pot recorrer en la seva totalitat. És un trajecte aeri per l'estretor de la carena, exposada a banda i banda als estimballs.
Però l'experiencia de caminar pel cim de Roca Sereny és del tot recomanable, és una de les fites ineludibles del massis de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Grimpar fins aquest cim té un doble guany:
-Veure les curioses roques, que sempren veritables escultures moldejades pels agents erosives. La més fotografia de totes recorda, de perfil, a un cavallet de mar.
-tenir unes bones vistes de la vall d’Horta i de tota la vessant de llevant del massis, des de la llunyana Castellassa de Can Torres fins els Emprius.
Al cim de Roca Sereny es pot pujar per un extrem des del Coll de la Costa (on confluencia de diversos camins) i per l’altre extrem des de l’Era Ventosa.
Al turó de Roca Sereny també hi han altres punts d'interès: com una balma obrada i un dolmen, que va quedar al descobert després de l'incendi que va patir la Vall d'Horta l'estiu de 2003.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...