Cova de la Vall

La Cova de la Vall és la suma de quatre cavitats unides en forma de creu, tot i que realment només una dona pas a la galeria interior.
Ramon Suades ens ha fet adonar-nos d'una confusió que s'arrosega des  del 1987 i que explica molt bé Jordi Guillemot, al seu impresindible blog "El Cau del Guille". El mapa del CET identifica aquesta cavitat com "La Cova dels Llimacs" i,  com a conseqûència,  aquest nom erroni apareix posteriorment en diverses publicaciones tant impreses com online. La confusió ha arribat a ser tant extensa que es podria fer broma parlant de la "Cova Falsa dels Llimacs".
El Cau del Guille aclara tot explicant on es troben i com son les dues coves, que vans ser catalogades per l'ERE a mitjans de la dècada dels setanta.


Cavitat d'accès:

A la cova s'accedeix des d'una cavitat de forma triangular, que travessa completament una roca per la seva part inferior. Té poc menys d'un metre d'alçada i uns tres metres de llargada. Cal destacar que aquest accès queda amagat a la banda esquerra del corriol de pujada. Aquesta primera cavitat comunica amb una mena de pati central.







Segona Cavitat:


Continuant recte des del patí central s'entra en una altra cavitat molt estreta i d'uns cinc metres de llargada.  També travessa completament una altra roca i acaba sobre un estimball. És un excelent mirador d'aquest part del Montcau.










Tercera Cavitat:

A la dreta del patí central hi ha una altra cavitat, amb una boca d'entrada de forma triangular, que fa pensar a l'entrada de la cova de les Ànimes.













Quarta Cavitat:

A l'esquerra del pati central de la cova dels Llimacs s'obre la quarta cavitat, més curta que la resta, que acaba també en un penya-segat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...