Cova Roja

La Cova Roja està situada a la vessant de llevant de Sant Llorenç del Munt, en el gran cingle rogenc que hi ha aproximadament a la meitat de la part del camí dels Maringes que enllaça les dues Castellasses. La Cova Roja és realment una balma, amb uns 7 metres de llarg i una fondaria màxima de tres metres
Sobre la balma inferior, accedint pel costat, per una estreta canal, hi ha la Cova de les Figueres. Les dues cavitats han format històricament una "unitat" i han compartit la denominació de Cova Roja o Cova de la Roca Roja.
En el seu llibre sobre la Vall del riu Ripoll, publicat el 1997, l'Antoni Ferrando diu que aquesta toponimia ja es troba en un document del 1705.
La balma inferior servia per guardar petits remats mentre que la cova superior, més ampla i millor abric, es reservava pels pastos i altres usuaris del camí de les Maringes.
Actualment la cova Roja es freqüentada pel ramat de cabres que volten per diversos indrets del llevant de Sant Llorenç del Munt.Informació relacionada: Cova de les Figueres. (Fitxa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...