Font de les Quatre Grapes (970 m)

La Font de les Quatre Grapes es troba a l'interior d'una petita cova que està situada a la vessant est del turó d'en Griera,
La font rep el seu nom perquè el sostre de la cova és tant baix que, per entrar-hi, cal posar-se realment a quatre grapes.
Per arribar a la font, des de la carena del Pagés cal baixar per la forta pendent de la canal del Trull. És important caminar sempre arran de la paret rocosa del Turó d'en Griera.Després d'un curt tram de descens, un corriolet abandona la canal per la dreta, resseguint la paret rocosa i formant una mena de balcó sobre la canal, per davant dels turons del Buc i de les Nou Cabres.
Transcurreguts uns metres ja es veu la cova. La seva part més alta només fa un mig metre. Per tant, si es vol accedir al seu fons, fins on hi ha el degoteix d'aigua, cal cumplir el ritual de posar-se de quatre grapes i avançar uns metres sota la gran roca.
Seguint aquest corriol, més enllà de la cova, s'arriba fins a un estret coll que separa els turons d'en Griera i del Cabrit.
Al coll hi ha una petita agulla o bolet. A la seva dreta, i a l'alçada dels ulls, s'obre en la paret d'en Griera una molta petita cavitat triangular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...