Avenc de la Canal de les Teixoneres

Aquest avenc es troba a la vessant hidrogràfica dreta de la canal de les Teixoneres, uns 250 metres més amunt de la seva cruilla amb la riera de les Arenes.
La boca de l'avenc de les Teixoneres és circular, amb un diàmetre d'un metre i mig. La fondària de la cavitat és de 20 metres i el seu recurregut suma 35 metres.
Antigament existien tres forats que engolien l'aigua de la canal de les Teixoneres. Aquestes petites cavitats es van anar eixamplant fins a unir-se en una única boca d'entrada.
L'exploració coneguda més antiga a l'avenc de les teixoneres va ser realizada el març del 1954 per diversos membres del  Grup d'Exploraciones Subterrànies del Club Muntanyenc Barcelonès (GES-CMB).
L'avenc de les Teixoneres té fama d'acollir bosses de CO2. No obstant, en algunes exploracions no s'ha trobat la temuda "guilla" en cap nivell de la cabitat.
Per veure l'avenc de les Teixoneres cal baixar a la Riera de les Arenes des de l'aparcament que hi ha al quilòmetre 13 de la carretera de Matadepera a Talamanca. Després de travessar la llera de la riera cal pujar pel camí que puja cal a l'esquerra, paral.lel a la canal de les Teixoneres. Unes fites al corriol alerten que a l'altra vessant de la canal hi ha l'avenc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...