Font de la Cansalada (433 m)

La font de la Cansalada està situada al fons del torrent dels Hostalets, en el lloc on conflueix amb la llera de la riera de Matarrodona.
La font de la Cansalada no raja sempre, però té un cabal molt abundant després de les pluges.
Una pica, feta d'obra i recoberta pel molsa, recull l'aigua. Al costat de la font s'ha posat una petita placa blanca que identifica el brollador.
La font de la Cansalada dona el seu nom al torrent que baixa des de la Pola i que avança, sota les carenes del Camí Ral i de l'Espluga, fins a unir-se amb el torrent de l'Espluga i, més endavant, el torrent del Figueret.
Per arribar a la font de la Cansalada hi han dues rutes possibles.
1) Una d'elles té com a origen el Camí Ral, que recorre la carena que passa per sobre la font i on es troben els Hostalets del Davi.
Per baixar des del Camí Ral cal seguir un corriol que surt des del coll de la Morella i acaba al torrent de Matarrodona. Des d'aquest punt cap anar en sentit ascendent per la llera del torrent durant uns 300 metres.
2) L'altra ruta arranca a l'altra vessant del torrent, és a dir, des de la pista o la masia de Matarrodona. Des d'allà cal baixar també fins a la riera i caminar igualment per la seva llera fins a trobar la font.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...