Font de la Mascarosa (457 m)

La font de la Mascarosa protagonitza una de les poquíssimes llegendes basades en la presencia de musulmans al massis de Sant Llorenç del Munt. Segons la llegenda, la font de la Mascarosa va ser obrada inicialment per una familia serraina, que va afegir-li com a decoración una carassa. Amb la reconquesta, la familia va marxar i prop de la font, a l'íncret conegut actualment com el Raval de Mura, es va edificar un mas. Els seus propietaris van tenir por que la carassa els hi portes mala sort i, per això, la van treure. La lleganda conclou que aquest seria l'origen de la toponimia de la font de la Mascarosa: "Mas", per la casa construida al Raval, i "carosa", per la carassa suprimida.
Però realment no es coneix la història antiga de la font de la Mascarosa. Si que es té constància que davant la font era habitual que es reunissin veins de Mura per a celebrar festes.
La font queda sota una gran balma i per sobre de la riera de Nespres, just on la Diputació de Barcelona ha instal.lat una de les àrees d'esplai del parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac.
Per anar a la Font de la Mascarosa cal sortir de Mura per la carretera que va cap a Rocafort. En arribar a les cases del Raval es pot travessar la riera pel pont de l'àrea d'esplai del Parc. Un corriol puja fins a la font.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...