Font dels Bugaders (335 m)

La Font dels Bugaders brolla sota dues roques situades a la llera del torrent de les fonts de les Cases, a la dreta de la pista que baixa des del Coll de la Morella i la masia de Casajoana cap a l'esglèsia de Sant Pere i Sant Fermí, al terme de Rellinars, uns metres més enllà dels límits oficials del parc de Sant Llorenç del Munt i la serra de l'Obac.
Abans de nodrir-se de la surgència dels Bugaders, el torrent neix sota la carena del camí Ral i rep les aigues de la font de les Cases.
Les fotografies que acompanyen aquest post han estat fetes quan no baixava aigua per aquest tram superior del torrent. Gràcies a això es pot tant escoltar com observar clarament com la font dels Bugaders raja i la seva aigua comença a circular torrent cap a baix. En aquest tram inferior també s'afegeixen les fonts d'en Sala i en Ginjoler fins a confluir amb la riera de Rellinars.
Per veure la font dels Bugaders cal enfilar la pista que surt a la dreta de l'esglèsia de Sant Pere i Sant Fermí en direcció a Casajoana. Al cap de mig quilòmetre, quan la pista es situa en paral.lel al torrent, i es passen uns pilons a banda i banda del camí,  cal baixar a la llera i allà buscar la font on es forma un graó rocós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...