Algunes teories indiquen que podrien tractar-se de les restes d'un refugi edificat pels carlins. Però una altra hipòtesi, molt difosa, és que corresponen al mas de La Rebolleda. Un dels defensors d'aquesta és Jordi Guillamot..
Les runes van ser catalogades per l'Eduard Torres, el Miquel i el Ferran Garcian quan preparaven l'últim mapa del massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, editat pel Centre Excursionista de Terrassa. La seva tasca va ser narrada en un article que van publicar al número 56 i 57 del burlletí del centre títulat "Les Sorpreses de Sant Llorenç del Munt".
Al número 88 del mateix butlletí, del mes d'octubre del 2008, Jordi Guillamot, conegut a internet pel seu blog El Cau del Guille, apunta que les runes poden correspondre al mas, que va ser esmentat en un document trobat a l'arxiu del Puig de la Bauma i que està datat al desembre del 1441.
En Guillamot explica que "les ruïnes han estat parcialment enterrades per avingudes torrencials de mate- rial baixant per la canal, aconseguint desdibuixar en alguns punts el traçat del conjunt de murs. Alguns paraments arriben a fer 80 cm de gruix i fins a 1,70 metres d’alçada".
En Guillamot diu que "el més destacable de les ruïnes són els petits tancaments (fins gairebé 10) i sobretot el no.3 on hi trobem nombroses restes de teula escampades al seu interior".
Per arribar a les runes cal agafar el corriol que va des del Coll Boix fins el Turó del Mal Pas. Un cop passada l'Era dels Enrics, i a la banda esquerra, sota un roquissar, baixa el torrent de la Rebolleda. Allà es troben tant les restes del mas com diverses coves.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada