Font del CEV (782 m)

La Font del Centre Excursionista del Vallès (CEV) es un recollidor localitzat a la cinglera de davant la Castellassa de Can Torres, al tram inicial del camí dels Maringes, pocs metres abans del Bolet.
Es tracta realment d'un petit forat en una roca, on s'ha format una pica que s'ompla amb les filtracions d'aigua després de les pluges, un fet que es repeteix en d'altres indrets del massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac.
La font es coneguda pels espeòlegs com a forat del Bolet i pels escaladors com a inici de la via Gentleman per pujar fins el Bolet.
L'accès a la font del CEV ha estat històricament molt complexe. Primer calia seguir poc més de 100 metres el camí dels Maringes des de la Castellassa de Can Torres. Era un tram curt, però molt embrossat, ple d'aritjols, que obligava, fins i tot, a reptar per avançar. Un arboç indicava el lloc on enfilar, a l'esquerra d'una paret de orca, una forta pendent d'uns 10 metres fins a la font.
Des del primer semestre del 2011 l'accès és molt més fàcil. Una neteja (massa contundent?) del camí dels Maringes fa que el trajecte des de la base de la Castellassa de Can Torres fins a la font o forat sigui ràpida i sense cap mena de dificultat. A més la cruilla de pujada cap a la font està perfectament indicada tant amb una fita de pedres com a un rètil pintat en una roca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...