Font del Saüc


La Font del Saüc és troba a 970 metres d'alçada, sota el cim de La Mola, al costat del pla conegut com l'Hort dels Monjos i a la part superior de la carena de les Ànimes.
És una surgència intermitent, que brolla només després de precipitacions. Per això mai no ha pogut ser aprofitada pel subministrament d'aigua corrent del monestir.
La seva proximitat al cim atreu molts visitants, fet que perjudica també la seva conservació. Periòdicament requereix manteniment.
El 4 d'octubre de 1925 el Centre Excursionista de Terrassa va organitzar una trobada de voluntaris davant la font amb l'únic objectiu arranjar-la. L'acció va ser impulsada pel Jacint Trias. En la convocatòria, feta en nom d'un grup de socis "animadors de la belleses de la muntanya", es recordava que"aquesta font és la mes ben situada de tota la muntanya i, a la vegada, potser la més abandonada precisament degut al trànsit que la seva situació li reporta". Per això demanaven "la cooperació o, si més no, l'assentiment de tots els bons excursionistes" amb l'ojectiu de la surgència pugues tornar a "brillar davant els ulls dels forasters".







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...