La Foradada de Mata-rodona

Es tracta d’una de les foradades més grans, tot i que menys conegudes, de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac. Es troba a la llarga carena paral.lela al turó del Mal Pas, pel costat de llevant.
La carena rep el nom de la Màquina del Tren de Matar-rodona per la forma del gran cingle del seu extrem sud-oest. La foradada està situada sota l’agulla que hi ha entre aquest cingle i la resta de la carena que s’exten al llarg de mig quilòmetre cap el nord-est, sobre el sot de Mata-rodona.
La Foradada té uns cinc metres d’alçada, uns dos d’ampla i altres dos de fondària. Les seves dimensions permeten veure-la també de lluny. Des de diversos punts de la carena de la Fosca i la pista de Mata-rodona es veu com un gran triangle sota l’agulla.
Sota la foradada passa un corriol que el fan servir sobretot els escaladors que volen pujar a l’agulla o bé al cingle de la Màquina del Tren.
Aquestes vies d’escalada i el pas per la Foradada van ser recollides pel Josep Barberà al seu llibre “Sant Llorenç, pam a pam”.
El corriol de la Foradada també és una alternativa per enllaçar el camí de Puigdoure i la pista de Mata-rodona. Cal seguir la carena fins uns metres abans de l’agulla, en un indret on a l’esquerra hi ha un pas entre les roques per baixar i avançar uns metres per la vessant oest fins a la foradada. Un cop es passa al costat est es pot continuar el descens fins a un antic camí carreter. Aquesta pista, avui coberta de matolls, fa el mateix recorregut que la carena, entre el racó de la Rebolleda i el corralot de Mata-rodona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...