Cova d'Abellarols

La Cova d'Abellarols està situada a l'est del turó del mateix nom, sobre la urbanització de la Comabella de Sant Llorenç Savall.
Va ser registrada i topografiada pel Jordi Guillemot el juliol del 1999, quan anava a la recerca d'una cova antigament anomenada Baiarols, que està inclosa en el llistat de cavitats tapades el 1850 per ordre del Tinent Comandat Antoni Bonet.
La llargada de la cova és de poc més de 6 metres i la seva alçada no arriba al 1,5 metres.
Sobre la cova, hi ha una balma i, encara en un graó per sobre, es conserva un anunci en forma d'estel, que s'il.luminava per Nadal. Els cables del rètol encara passen per davant de les boques de les dues cavitats.
Per arribar a la cova cal anar fins al carrer dels Lliris de la Comabella, a Sant Llorenç Savall. Des d'allà hi han dues opcions:
- Seguir a peu per la pista que neix a l'inici del carrer i porta a la Muntada. En pocs metres surt un corriol que s'enfila per un carener fins el cingle. En arribar a la paret, a ma dreta es veu la petita boca de la cova.
- Arribar fins el final del carrer i seguir a peu per un petit pas que hi ha a la dreta de la finca. Després cal pujar fins el dipòsit d'aigua, girar a la dreta i seguir recta, sobre les cases, fins a quedar sota la cova.


Imatges de la Cova d'Abellarols:





Informació relacionada:

En aquesta web:
- Balma d'Abellarols.

A d'altres webs:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...