Cova Petita de les Fogueroses

La Cova Petita de les Fogueroses està formada per una única i estreta galeria que fa dos girs pronunciats. En molts aspectes la cavitat és una replica, però a una escala reduïda, de la Cova Gran, també situada a la mateixa regió de les Fogueroses, que va de la canal de l'Escaleta a la de Llor.
Des dels anys 20 del segle passat, les Fogueroses són el "regne" dels escaladors, que són els únics que poden superar les parets i els estimballs del sector, marcats pel Gegant, el Castellot Foradat, el Paller, l'Agulla Mitjana i la Petita o la Roca Encavalcada. Sense escalar, dos corriols (a la part superior i a la inferior) permeten tenir una perspectiva d'un dels indrets més verticals i feréstecs de Sant Llorenç del Munt.


La boca d'accés a la Cova Petita de les Fogueroses és una llarga esquerda. En superar-la, un gir de 90 graus porta a un primer tram de galeria, curt, però d'alçada important. Un altre gir de gairebé 90 graus avança uns metres perdent ràpidament alçada fins que el conducte es fa impracticable.
Al llarg del recorregut hi han diversos tipus de formacions.







Més informació:

Cova Gran de les Fogueroses. (Veure)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...