La Roca d'en Tinet

La Roca d'en Tinet és una de les agulles emblemàtiques de la Serra de l'Obac. Es troba a la cinglera superior del Racó Gran de Matarrodona, sota mateix de la Sesta Grossa, per on passa un sender de gran recorregut. En aquell indret també han aconseguit amagar-se altres llocs fantàstics, que la natura s'ha ocupat de protegir dels allaus d'excursionistes amb un gran laberint format per canals verticals i curioses roques.
El primer en escalar l'agulla va ser en Josep Maria Torras Homet. Ho va fer l'any 1975 en veure-la després d'una de les visites que feia a la propera cova habilitada com a barraca pel Valentí Rossinyol, el Tinet. Per això va decidir batejar-la amb el sobrenom del seu amic, que va viure a la cavitat llargues temporades entre el 1960 i el 1980. En aquell temps, tot el Racó Gran quedava al marge de les rutes excursionistes. Poc després, en Josep Barberà va incloure la Roca d'en Tinet en el seu mític llibre "Sant Llorenç, Pam a Pam".
L'agulla es troba a la vessant hidrogràfica esquerra del primer torrent que hi ha al Racó Gran, venint des del coll de Tanca. Dalt té un bonic merlet, que la distingeix dels cingles que hi han, a banda i banda, del torrent.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...