Els Tres Jutges

Els Tres Jutges son tres roques que l'erosió ha separat del conjunt del Morral del Llop. Tenen formes i grandaries diferents: el jutge gran, el mitjà i el petit.
Els Tres jutges culminen pel sud la carena que neix al coll de la Garganta. Queden destacades sobre un gran roquissar per damunt del sot de la Teula, al sector de l'Alzina del Sal.lari.
En aquest indret, les roques fan realment la impressió d'estar dalt d'un tribunal, des d'on es veu un territori molt extens: des de la vall formada per la riera de les Arenes, Matadepera, Terrassa i la plana del Vallès fins a Barcelona, Sant Adrià del Besos i el mar.
Als amants de les llegendes els hi pot agradar el llibre "La mitología celta", que vol veure en Sant Llorenç del Munt una muntanya sagrada, una mena d'antena que connecta amb l'univers, i afirma que el nom dels Tres Jutges té el seu origen en els Tres Druides.
Sigui com sigui, cal recordar també que al massis hi ha poquíssimes toponimies amb més mil anys (previa als àrabs) i que, a més, no hi ha constancia de la presencia dels celtes a l'actual parc. El seu poblat més proper va ser el de Can Missert, a la carretera de Terrassa a Viladecavalls.
Des de l'Alzina del Sal.lari hi han dos camins per pujar als Tres Jutges: un s'enfila directament fent dreçera i l'altre hi va per la vessant oest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...