Aprendre de la Muntanya - 0

IMPOSAR-SE A LES DIFICULTATS
Autor: MANUEL PLANCHAT.

El protagonista del capítol inicial d'Aprendre de la Muntanya és un dels grans, un històric de Sant Llorenç del Munt i del moviment excursionista del Vallès. Va presidir el Centre Excursionista de Terrassa entre el 1964 i 1966.
És el Manuel Planchat, malauradament mort abans de l'estiu, amb 91 anys d'edat. D'aquesta forma, també li fem un nou homenatge.
El Manuel Planchat va ser el protagonista del capítol 16 d'Això és La Mola, emès el 19 de maig del 2013.
El Manuel ens va explicar com ell havia començat a treballar de ben jove tirant un carretó en una fàbrica i havia aconseguit arribar a una bona posició professional. I no tenia dubtes en atribuir el seu èxit laboral, econòmic i social a la seva afició per la muntanya.
"Li dec a la muntanya", va repetir en diverses ocasions. Fins i tot, va afirmar que les lliçons de la muntanya l'havien "salvat" de moltes situacions.
El Manuel Planchat resumia el seu aprenentatge de la muntanya posant un exemple: cada vegada que necessitava afrontar una dificultat o un nou repte en la vida, recordava l'esforç de superació que sovint exigeix la muntanya, quan "t'has d'imposar o malament rai".
El Manuel confessava que aquesta fórmula, de recordar situacions difícils de la muntanya en moments claus de la seva vida, li havia ajuntat molt.
Per això, és un bon resum per iniciar "Aprendre de la Muntanya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...