El Teix de l'Obac

El Teix de l'Obac és un dels grans arbres del massis de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
El Teix, que probablement és mil.lenari, té uns 19 metres d'alçada i un perimetre de 165 centímetres. El seu tronc està actualment deteriorat, pero el seu fullatge està en perfectes condicions.
Malauradament està amagat sota una cinglera a la vessant nord de la carena batajeda en honor seu: "del Teix".  fet que complica els últims metres d'accès; que són els de la baixada al torrent.
Es tracta de l'únic representant de la seva especie a la serra. Per això, hi ha una proposta per a clonar-lo.Per la seva longevitat, el teix ha estat considet per moltes cultures com l'arbre de la vida i la mort. Al conjunt d'Europa, els arbres més vells són teixos, amb més de 3.000 anys. A l'Estat espanyol destaquen també el teix de Barondillo (Madrid), amb més de 1.500 anys, i el teix de Bermiego (Asturies)
Però també per la seva alta toxicitat, el teix ha estat igualmente qualificat com l'arbre de la mort. De fet, un dels motius dels pocs exemplats existents és que els pastors els talaven per protegir els seus ramats.
Per veure el teix en primer lloc s'ha de seguir la carretera de l'Obac als Caus i, als 300 metres, s'ha d'agafar el primer camí que surt a la dreta. És el de la carena del Teix. Quan ja s'ha passat l'última casa construida sobre la mateixa carena, cal buscar la forma de baixar el torrent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...