De la Punta dels Caus Cremats crida l'atenció, ja d'entrada, el seu curiós nom. Sembla que al tractar de "caus" es fa referència concretament als caus de conills existents a l'índret. I que l'afegitó de "cremats" es va posar perquè és l'extesa tècnica que s'utilizava (calar foc) per aconseguir que els conills sortissin dels seus amagatalls per tal de poder-los caçar.
El cim dels Caus Cremats, a 812 metres d'alçada, és un gran bloc de pedra de forma rectangular. És l'anomenada "Punta", que culmina el turó arodonit que s'alça sobre el torrent de l'escaiola i el Bosc de Parets.
Forma part de la llarga carena que puja des del torrent de la Riba fins el Collet Estret. De sud a nord d'aquesta carena sobresurten els Caus Cremats, el Puig Codina, la Roca del Corb i el Turó de la Carlina.
Al cim dels Caus Cremats es por arribar des de les Pedritxes, pujant fins el coll de la Riba i, després, seguint el camí del Bosc de Parets. També es pot anar des dels Rourets, pel camí paral.lel al torrent de l'Escaiola.
En sentit contrari, un corriol provinent del Puig Codina (i, més enllà, del Collet Estret) arriba a la punta dels Caus Cremats.
Una vegada a la base de la "Punta" cal fer una curta grimpada d'uns quatre metres. Dalt hi ha un petit pla, que serveix de mirador a tot el massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, així com a Montserrat.
A la vessant sud-est dels Caus Cremats, a l'anomenat Pla de l'Escaiola, la Diputació de Barcelona ha fet una àrea d'esplai del Parc Natural, que és molt frequentada els dies festius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada