Avenc del Sot del Muronell

L'avenc del Sot del Muronell es troba al costat dret de la llera del torrent que divideix les carenes de l'Illa i del Muronell. L'indret està uns 70 metres per sobre del revolt de 180 graus que fa la pista que envolta la fondalada i que li serveix per passar d'una carena a l'altra, travessant el tram inicial del torrent.
El lloc on es troba la cavitat és ben ferèctec i embossat, tot i que alguns excursionistes s'ocupen que el petit corriol que puja des de la pista a la cavitat estigui força, fet que facilitar l'accès.
La primera exploració coneguda a l'avenc del Sot del Muronell va ser realitzada l'abril de 1958 per diversos membres del Grup d'Exploracions Subterrànies del Club Muntanyenc Barceloní (GES-CMB).
La cavitat, amb un únic pou, té una fondària de 22 metres La seva boca, terrossa, fa 2,3 per 1,8 metres.
Per arribar a l'avenc cal agafar, en primer lloc, la pista que neix al quilòmetre 12 de la carretera de Castellar del Vallès a Sant Llorenç Savall i arranca deixanr a una banda el mas del Sabater Vell i l'altre el torrent del sot de la Carda. Per aquest camí s'avança fins a continuar per la pista que envolta el torrent del sot del Muronell. Quan s'arriba al seu gran revolt cal enfilar-se per un petit corriol que, pel mig del bosc, porta a l'avec seguint unes senyals blaves i alguna fita de pedres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...