Avenc dels Peps

L'avenc dels Peps, situat a mitja alçada de la vessant sud de la carena de l'Illa, té una boca de 2 metres de diàmetre i un pou de 13 metres de fondària i 22 de recurregut.
L'avenc dels Peps va ser explorat per primera vegada l'any 1964 per diversos membres de la SES Talps del Centre Excursionita del Vallès. Com tots els que van participar en aquella primera baixada es deien Pep, es va decidir batejar la cavitat amb el nom que compartien tots els seus descobridors.
Per arribar a l'avenc dels Peps cal agafar la pista que surt del quilèmetre 12 de la carretera que uneix Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall.
Transcurreguts uns 750 metres es travessa la llera rocosa del torrent del sot de la Carda i inmediatament a la dreta neix un petit corriol que s'enfila per la vessant sud de la carena de l'Illa. És el mateix camí de l'avenc de la Tica, però la cavitat dels Peps quedà uns 70 metres més amunt, en la part superior d'un alzinar i a l'inici d'un roquissar on es troba la font de la Soleia del Sabater.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...