Aquesta cavitat, amb dos forats de comunicació amb l'exterior, està situada arran del camí que baixa des del Collet Roig fins al Sot de l'Infern. Va ser explorada pel Jordi Guillemot el 1998. Es recomanable llegir directament la seva pròpia narració al blog El Cau del Guille, on també es pot veure la topografia.
Al costat del camí que baixa del Collet Roig, quan de fa un gir molt pronunciat a la dreta, una fita de pedres alerten de l'existència de la cavitat.
En primer lloc, a dos metres de la fita, trobem un petit avenc, del tot impenetrable ja que fa 12x25 centímetes.
Cal baixar altres 15 metres per trobar, entre dos arbres, la boca principal de la cavitat. Tampoc no és gaire gran. De fet, el Jordi Guillemot diu que l'hauria confós amb un cau de conills si fos perquè des del seu interior sortia una corrent d'aire fresc.
Amb molta feina, el Jordi Guillemot i els seus acompanyants van aconseguir endinsar-se a la cova i descobrir amb sorpresa que en alguns punts té prop de quatre metres d'alçada, uns 30 metres de recurregut i un grup d'estalactítes i, a més, està comunicat amb la primera i petita obertura a través d'una fisura vertical de 16 metres.
En algunes explotacions a la cova s'han trobat rat-penats, si bé fins el moment mai la comunitat ha superat els cinc membres.
Per arribar al cau d'en Banyeta cal anar des del Sot de l'Infern i pujar fins el corriol que surt al costat de la font dels Til.lers. O bé baixar des del Collet Roig i abandonar la pista just quan fa un gir cap a la dreta. Com hem dit, una fita avisa del lloc exacta on cal anar fent la baixada per trobar primer la boca de l'avenc i, més avall, la cova.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada