La Gran Diagonal

La Gran Diagonal és una de les diverses parets que formen la llarga cinglera que s'exten al costat del Cavall Bernat, a la vessant sud de la Mola. Concretament està situada entre la Roca de les Onze Hores i l'Esquirol i la Punta Gallent.
La Gran Diagonal és fàcilment identificable perquè la seva forma és rectangular i té clarament marcada una franja que puja des de la seva punta inferior-esquerra a la punta superior-dreta. Aquest tall en la roca, que ha donat el nom a la paret, constitueix un intinerari possible, però molt complexe, d'accès fins el Pla dels Escorpins i els camins cap a Can Poble i la Mola.
Per accedir a la "diagonal" cal anar fins el Cavall Bernat i, des d'allà, seguir el corriol que avança arran la gran cinglera del sud de la Mola. Una vegada vorejat l'Esquirol, s'arriba a la base de la roca. En primer lloc cal fer una curta grimpada, al costat d'una figuera -que amaga una petita cavitat-, per situar-se a l'inici de la rampa.
El primer tram de la pendent és ampla, superior al metre, i permet anar pujant amb certa facilitat, tant sols evitant perilloses relliscades.
Però superada la meitat del recurregut, es troba la primera gran complicació: una roca redueix sensiblemente l'alçada del pas. El segon punt molt exposat és al final de la pujada.
A banda d'aquest ben peculiar trajecte, la Gran Diagonal té obertes més de vint vies d'escalada, tot i que és un índret poc frequentat en comparació amb els veins Cavall Bernat o l'Esquirol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...