Cova de les Nous Cabres

La cova de Nou Cabres no es troba realment al turó que porta el nom de la coneguda llegenda. Està situada a l'altra banda de la canal Fonda, en la llarga cinglera d'enfront, visible des de molts indrets de llevant de Sant Llorenç del Munt.
Baixant per unes antigues feixes, a l'esquerra hi ha un llarg roquissar que permet, amb prudència, avançar sota la cinglera. Anant de sud a nord, amb les Nou Cabres vigilant, es troba una primera curta i empinada canaleta, que ha estat recentment desembrossada. Al capdemunt es localitza la cavitat, amb una boca gran, però amb una galeria de poc recorregut, que es fa rapidament estreta.
Sabem que ha estat batejada amb el nom de Nou Cabres perquè així ho indica un rètol pintat a l'entrada. Per aquest mateix indicador sabem que la troballa ha estat realitzada en nom del SIS i que l'autor és el Quim. (Cal suposar que es tracta de Quim Solbas, un dels més actius cercadors de cavitats de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. El seu equip de ben segur ha preparat la topografia).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...