No està inclosa en els llistats de cavitats de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac, però a l'entrada hi ha el rètol de la Secció d'Investigacions Subterrànies (SIS) -del Centre Excursionista de Terrassa- que desvetlla el nom de Cova de la Pluja.
Per la seva marcada forma triangular i les seves reduides dimensions, la cavitat recorda a una tenda de campanya tradicional, però oberta dins la roca. A la seva boca d'accès algú ha aixecat un petit mur de pedres. És un bon refugi, que de ben segur va estatjar els bosqueters que treballaven a la zona i que han deixat traces de corriols.
Dins de la Cova de la Pluja es van trobar uns ossos, que van ser analitzats pel Miquel Nebot i la Teresa Hernandez. Van resultar ser de Lepus europaeus, és a dir, d'una llebra.
La Cova de la Pluja es troba a la vessant oest de la carena, prop de la punta que s'enlaira sobre la pista de Matarodona. A pocs metres cap el nord, i gairebé a la mateixa alçada, hi ha un forat i un petit avenc. A l'altra banda de la carena, a la vessant est, abocada sobre el torrent del Mal Pas, es troba també la Cova dels Camí. No gaire lluny hi han altres cavitats, i per tot arreu traces dels corriols pels que voltaven els bosqueters.
Hi han molts llocs d'interès (com a tot el llarg tram de dos quilòmetres de cingles i boscos que hi ha entre la pista de Matarodona i el camí del Puigdoure).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada