Els Degotalls de la Muntada


Els Degotalls de la Muntada estan situats a la vessant sud-oest del turó d'Abellerols, sobre el torrent de les Acàcies, a la Vall d'Horta.
Els degotalls es formen en una bella balma un xic enlairada i ben amagada pels arbustos. El forat obert per l'erosió té uns cinc metres d'ampla, un metre de profunditat i poc més de mig metre d'alçada.
El sostre de la petita balma està ple de formacions rocoses que rajen fils d'aigua infiltrada, sobretot en els dies de pluja.
Tot i les seves reduides dimensions, la caiguda de l'aigua, conjuntament amb l'entorn vegetal, fa d'aquest índret un dels més bonics de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac.
Els degotalls es troben al nord de la masia de la Muntada. Al seu costat hi ha un altre petit forat en qual també es repeteix el mateix fenòmen.
Una antiga pista forestal passa per sota d'aquest curiós racó. Però per poder veure els degotalls cal pujar uns metres fins a situar-se al seu davant.




1 comentari:

  1. Bon detall del Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i L'Obac. Precisament ahir estava en una balma, aquesta a les muntanyes de Prades, (La Cova de les Gralles) on també aigua que cau infiltrada de la roca superior de la balma. Tinc ganes de conèixer la zona de Sant Llorenç de Munt, em fixaré en el que aneu comentant al blog.

    Xavi

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...