Mapa del Centre Excursionista de Terrassa de 1935 |
La font de les Feixes està al costat del traçat antic de la pista de Can Robert a Can Pobla, abans del fort revolt i el trecall que s'enfila cap el bolet i el Cingle dels Cavalls.
La surgència feia servei als homes i moltes dones que treballaven aquestes antigues terres de conreu, que encara conserven una gran quantitat de feixes entre la canal de les Bruixes i el cingle del Bolet. També, és clar, era aprofitada pels carboners i per les colles que s'ocupaven del proper forn de calç.
Així mateix l'índret era molt visitat a principis del segle passat per joves parelles. La toponimia s'ha ocupat de deixar testimoni d'aquest ús i anomenar el tram de pista com el Revolt dels Petons. El record d'aquests fets i de la font l'han mantingut destacats veins de Matadepera, com el Miquel Ballbé (que parla de la surgencia en alguns dels llibres) i, sobretot, l'Antoni Garcia, Pintoret, un dels grans i veritables coneixedors de tots els racons del massis.
L'oblit de la font de les Feixes no és un cas aillat a Matadepera. Tot i la seva històrica manca d'aigua (origen de tants conflictes), és el poble de Sant Llorenç del Munt i l'Obac que menys ha fet per conservar les seves antigues surgències.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada