Cova del Gorg d'en Fitó

La cova del Gorg d'en Fitó està situada a la cinglera que neix a l'oest de l'embassament que li dona el nom, al nord el Turó de la Malesa.
És l'única cavitat de les sis principals cavitats de la muntanya que té el seu origen en corrents càrstics d'aigua, com la gran majoria de coves i avencs de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
La topografia va ser realitzada el 13 de juliol del 1980 pel Xavier Badiella.
En Badiella explica, al seu estudi, que la cova té "una boca d'1 metre de diàmetre, que permet seguir per una única galeria de 7 metres, per la qual cal avançar arrupits. A una costat de la galeria es troba una estreta gatera totalment impracticable".
Per arribar a la cova cal seguir el corriol que volta el turó per l'est, seguint el curs del riu per la seva riba dreta. El camí (antigament ben conservat i fa temps abandonat) acaba sobre el Gorg d'en Fitó (també fa molt temps oblidat i descuidat). A partir d'aqui cal pujar a l'esquerra per la rampa, plena de roques, formada arran de la cinglera. Quan la rampa arriba a un extens replà, uns metres a la dreta hi ha la cova.

Més informació a:

- El Turó de la Malesa: un petita joia.
- L'Avenc de la Malesa.
- L'Avenc de les Fonts Calentes.
- L'Esquerda de la Malesa.
- L'Avenc de la Malesa 2.
- L'Avenc de la Malesa 3.
- El Gorg d'en Fitó.
- Els Degotalls d'en Fitó.
- El Poblat Íber de la Malesa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...