La Cova del Maig, una gran obertura al cingle situat sota l'avenc dels Codolosos


La Cova del Maig està a llevant de la carena que recorre l'antic camí raló de Mura, sota el promontori boscós on es troba l'avenc dels Codolosos (veure fitxa).
La cavitat té una gran boca de sis metres d'alçada i un recorregut d'uns vint metres. Al sostre de l'entrada hi ha una llosa penjada.

La cova va ser localitzada pel Quim Solbas el mes de maig del 2011 en el transcurs d'una exploració del cingle situat sobre el torrent de la Coma de Dei. Al seu costat també va trobar la cova Estreta i la Balma Gran de la Font Freda.
A ponent de la carena hi ha la Font del Sot de les Esglésies i diverses balmes.

Per baixar a la base del cingle on es troba la Cova del Maig, i altres dues cavitats, cal cercar una ampla canal, plena d'alzines, que neix al nord de l'avenc dels Codolosos. En arribar al cingle, cal resseguir-lo cap el sud, obrint-se pas entre les branques i alguns esbarzers.
Primer es troba la Balma Gran de la Font Freda. A continuació, la petita Cova Estreta (veure fitxa) i, per últim, a la part superior dreta d'una canal amb bastant pendent, s'obre la gran boca de la Cova del Maig.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...