La "Finestra" dels Pintorets, una mirada indiscreta al Sot de la Bota i la Sesta de l'Arç


La Finestra dels Pintorets és una petita foradada situada en la part superior dels cingles de la carena dels Clapers, que separen el Sot de la Bota de la canal de les Teixoneres.
Se l'anomena Finestra des de fa dècades perquè és l'efecte que genera per les seves dimensions i per la seva situació en el mur del cingle.
El voltant de la foradada era un lloc de descans de les persones que anaven a cercar te de roca. Un dels usuaris de la Finestra era l'Antoni Garcia, conegut com el Pintoret. L'Antoni recorda que, quan anava per allà per agafar bolets o te, sempre passava una llarga estona assegut davant la foradada i mirant cap el Sot de la Bota i la Sesta de l'Arç.


LOCALITZACIÓ

Per veure a través de la Finestra dels Pintorets cal pujar fins a la part superior dels cingles de la carena dels Clapers. Es pot fer:
- des del sud per la banda del Sot de la Bota seguint el camí del revolt de la Guineu
- o des del nord pel corriol que s'enfila, arran del cingle, sobre la canal de les Teixoneres.
Com mostra el mapa, una vegada a dalt, cal agafar el trencall que condueix als cims dels diversos cingles, en els que hi ha el Tap Petit i, més endavant, travessant una parell de canals, l'agulla del Tap. Però no cal anar tan lluny.  Recorreguts només 30 metres des del trencall, cal abandonar el corriol i anar cap a la paret del cingle. La Finestra es troba just on comença un graó superior del mur.
Als voltants de la Finestra hi han altres llocs d'interès com:
- El Tap. (Fitxa)
- El Tap Petit. (Fitxa)
- La Cova dels Clapers. (Fitxa)
- El Roure del Revolt de la Guineu. (Fitxa)
- La Balma de l'Estaca. (Fitxa)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...