Una àliga marcenca cerca preses per caçar-les des d'una de les agulles dels Traginers

Sant Llorenç del Munt i l'Obac rep, entre els mesos de març i octubre, tres parelles d'àligues marcenques. Com fan el niu als arbres, són difícils de veure, tot i que la seva envergadura, quan volen, és de gairebé dos metres. Només a vegades poden sorprendre sobrevolant la Mola. Per això, la foto adjunta és un bon testimoni.
És una àliga marcenca situada al capdamunt d'una de les agulles dels Traginers. Té la mirada fixada en el Sot de la Teula, cercant serps. La vem observar en una recent sortida que tenia com a objectiu "matarrodonejar" veient l'ampli ventall d'agulles d'aquest immens sector de l'Obac. Hi participàvem els germans Òscar i Albert Masó, l'Armengol Gelabert i l'autor d'aquesta ressenya. Pujant pels graons de Mura, l'Òscar va mirar cap a les agulles dels Traginers i va donar la veu d'alerta. Dalt d'una agulla hi havia algú Amb prismàtics i el zoom de la càmera vem aclarir que es tractava d'un rapinyaire molt gran. No vem poder determinar quina especie era, però vem enviar la foto a l'Antoni Mampel, el guarda del Parc Natural encarregat dels seguiment de les aus. Ens ho ha agraït molt perquè es tracta d'una àliga marcenca a punt d'iniciar la caça.
En pocs dies aquesta àliga marcenca i les seves companyes marxaren cap el Nord d'Àfrica. Tornaren al mes de març quan les serps es desperten del llarg hivern. El fet que retornin al març és l'origen del seu nom.

Si voleu conèixer més dades sobre els rapinyaires de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, us recomanem escoltar l'emissió 22 del programa Això és La Mola de Matadepera Ràdio (Enllaç)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...