El castanyer del Coll d'Estenalles, la gran atracció de Sant Llorenç del Munt per Tots Sants



Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac no té gaires castanyers, però el més gran dels tres situats al Coll d'Estenalles és tota una institució. Una de les tradicions llorençanes és observar des de mitjans d'octubre la caiguda de les castanyes sobre la carretera i l'àrea d'esbarjo inferior. Són dies en els que, entre setmana, arriben autocars plens d'escolars. Durant els primers dies volen observar només els fruits en l'arbre, però, amb la proximitat del 30 d'octubre, l'aspiració és omplir una bossa de castanyes.
Són dies en els que, al passar amb el cotxe per sota el castanyer, no és estrany escoltar com cau a sobre una de les boletes punxants.

Els castanyers del Coll d'Estenalles formen part de les plantacions en filera d'arbres fruites que es van realitzar en la primera part del segle XX. Un dels antics testimonis de les plantacions va ser Nascis Riba,  que, a més d'ocupar durant un anys l'alcaldia de Matadepera, va executar diverses obres a la carretera que s'enfila per la riera de les Arenes.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...