Miranda de les 4 Estacions: lloc per admirar els canvis de colors de la Roureda de les Teixoneres


La Miranda de les 4 Estacions és la punta de ponent de la carena del Roure del Palau. Queda enlairada sobre la riera de les Arenes i la Roureda de les Teixoneres.
L'erosió ha actuat sobre la base del cingle que sobresurt de la carena. Això li dona un curiós aspecte de trampolí, que crida l'atenció des de lluny. A la vegada el converteix en un privilegiat punt d'observació de la Roureda de les Teixoneres. El fet que siguin roures de fulla gran permet copsar millor els canvis de colors a cada estació de l'any:
- A la tardor, les fulles van evolucionen entre diverses tonalitats d'ocres i grocs,
- A l'hivern, només les alzines mantenen el seu verd.
- A la primavera, les noves fulles dels roures guanyen protagonisme amb un verd llampant.
- A l'estiu, cal fer l'esforç fer diferenciar els matisos dels verds.
Com la punta de ponent de la Carena del Roure del Palau és una excel·lent guaita d'aquest procés rep el nom de Miranda de les 4 Estacions. A les carenes del Tap i del Morral d'en Béns també hi ha altres punts d'observació des d'altres angles. Fins i tot, hi ha una miranda que també s'anomena de la Roureda de les Teixoneres.

PARTICIPA EN EL REPORTATGE COL.LECTIU DE
 FOTOS SOBRE ELS CANVIS DE COLORS A LA ROUREDA

Amb l'objectiu de poder elaborar un extens reportatge (en foto i vídeo) de l'evolució anual del gran paratge de la Roureda de les Teixoneres es demana la col.laboració de tothom entre els mesos de novembre del 2013 i el 2014.
Es prega a tots els que aneu a la Miranda de les 4 Estacions al llarg d'aquest any, que feu fotos o vídeos a la roureda des de la punta (on hi ha marcat en pedres un semi-cercle, més enllà de la fita). Si us plau, envieu aquest material al correu electrònic trailmont@gmail.com.
Les fotos i els vídeos a'aniran recopilant per a preparar un reportatge col.lectiu sobre els canvis de colors d'una de les nostres grans rouredes al llarg de tot un any. En el reportatge es farà constar el nom de tots els participants. Si aneu més d'una vegada durant aquests 12 mesos, encara molt millor!!!
Serà una obra conjunta de tots els que us estimeu Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. És el que s'anomena una acció wiki.  

Llocs d'interès propers
A més de fer les fotografies de la Roureda podreu contemplar altres llocs d'interès. Només 10 metres al nord de la Mirada, hi ha:
- la Foradada Indiscreta (veure la seva fitxa).
I tot el sector té restes de la vida dels boscaters que treballaven pel mas de la Mata. Les pistes i els corriols s'han anat tapant, però si feu l'esforç de seguir-los anireu trobant un munt de carboneres i altres llocs.







Rutes fins a la Miranda de les 4 Estacions.
Cap camí actual porta fins a la Miranda de les 4 Estacions.
Les dues opcions més fàcils són:
- Des del roure Escurçoner (més curt, però amb més pendent): seguir uns metres el corriol de la canal de les Teixoneres, però travessant el torrent per pujar pel fil de la carena en direcció a la Miranda de les 4 Estacions.
- Des del coll d'Estenalles: baixar al torrent del Cellerot i continuar pel camí de la carena del Roure del Palau. Quan el corriol arriba al fil de la carena, on hi ha un rocater, cal girar a la dreta i, per dins del bosc, anar fins a l'extrem de ponent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...