Les Colles: Els Amics de Sant Llorenç


Amics de Sant Llorenç
___________________________________________________

Guia: Toni Hernàndez.
Resta de Components: Jordi Chamagué, Manel Camas, Jordi Barba, Felix Sampietro, Lluís Miralpeix, Josep Miralpeix, Gregorio Mazón, Toni Caballero, Jaume Riera, Toni Martínez, Pepe Ruiz, Andreu Vallet, Jordi Gironés, Sadurní Tarrés i Jordi Graells. També actualment els acompanya la gosa Mel.
Sortides: Dimarts i Diumenges.

Els Amics de Sant Llorenç mai no s'han posat realment un nom. Han triat la designació d'Amics de Sant Llorenç perquè a vegades s'han referit a ells mateixos d'aquesta forma.
El nucli inicial de la colla (quatre persones) va començar a fer sortides fa 12 anys. L'impulsor va ser el Toni Hernàndez, que també fa la funció d'organitzador i guia de les rutes.
Poc a poc el nombre de components s'ha ampliat fins a les 15 persones. Ara bé no tots coincideixen en totes les sortides. Els jubilats de la colla fan una sortida entre setmana. Abans era els dimecres, però com uns quants han decidit també estudiar uns cursets, ara ho fan els dimarts. Els diumenges també surten, amb la incorporació de les persones que mantenen activitat laboral.
Els Amics de Sant Llorenç fa unes 100 sortides anuals pel massís, totes diferents. A més dos cops a l'any pugen un cim del Pirineu i van a d'altres indrets.

No alterar la muntanya
Tenen clar un principi: el seu pas no ha d'alterar res de la muntanya. Diuen que potser no es dediquen a arreglar fonts o altres elements, però, en canvi, si respecten al màxim la natura i el patrimoni.
A Sant Llorenç, el grup no té un racó preferit. Diversos cops a l'any si que van a la Balma de l'Espluga fent una ruta circul.lar que els agrada.

Debats "d'alt nivell"
Durant les seves caminades i esmorzars els Amics de Sant Llorenç intercanvien opinions sobre totes les qüestions. En abordar alguns temes de molta actualitat, aquesta colla és, sense cap mena de dubte, la que té un dels nivells de debat més interessant: un dels seus components, en Josep Miralpeix, ocupa un càrrec clau, transcendental. En Josep és el director general de Pressupostos de la Generalitat i els diumenges s'afegeix al grup, del que també forma part el seu germà Lluís.

Més Informació a: Les Colles Excursionistes (Veure Fitxa)


1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...