Parlem de vosaltres: Una comunitat de 18.023 persones interessades en Sant Llorenç del Munt

El Cavall Bernat (com a porta d'entrada al nostre massis), enfront la zona urbanitzada del Vallès i Barcelona.
Avui parlem de vosaltres, de la comunitat d'interessats en Sant Llorenç del Munt que teniu com a punt de trobada aquesta web, Trail Sant Llorenç del Munt.
Segons les dades de Google Analytics, al final del 2013 aquesta web va assolir la xifra de 18.023 visitants únics, és a dir, 18.023 persones diferents que periòdicament accedeixen per a llegir alguna informació sobre la nostra muntanya.

Per sexes:
- un 54,15 per cent sou homes.
- i un 45,85 per cent, dones.

Per edats:
- Un 33,5 per cent teniu de 25 a 34 anys.
- un 27,5 per cent, de 18 a 24 anys.
- un 15,5 per cent, de 35 a 44 anys.
- un 12,5 per cent, de 45 a 54 anys.
- un 5,5 per cent, de 55 a 64 anys.
. un 5,5 per cent, més de 65 anys.

Forma d'accés:
- El 81,17 per cent accediu habitualment des d'un ordinador.
- el 14,12 per cent, des d'un mòbil.
- i el 4,71 per cent, des d'un tablet.

Les ciutats que generen més visites són:
- Barcelona.
- Terrassa.
- Sabadell.
- Granollers.
- i Sant Cugat del Vallès.

Principals formes d'accés:
- La principal, és clar, és directament a l'adreça http://trailsantllorenc.blogspot.com.es/
- i, en segon lloc, a través d'un dels mecanismes de cerca a tot Internet, principalment Google.
Amb molt menor volum també es reben visites procedents de:
- altres web que tenen enllaços redirigits (com la pàgina del nostre programa de ràdio Això és La Mola).
- Twitter (on tenim també 1.170 seguidors) o Facebook.

La rebotiga de la web
Des del nostre naixement el 2010, Trail Sant Llorenç del Munt ha anat recopilant les històries (grans i petites) de tots els indrets de la magnífica muntanya que compartim. Ara per ara estan a disposició de tothom:

- 1.545 ressenyes, amb informació escrita i/o gràfica.

Cal destacar que, a banda de les informacions que apareixen en portada, també es van incorporant altres fitxes en el seu apartat corresponent.
A més, el 2013 hem incorporat a la nostra iniciativa el programa de ràdio, Això és la Mola, que s'emet els divendres a les 7 del vespre pel 107,1 de la FM, si bé també es pot seguit per Internet: http://aixoeslamola.blogspot.com.es/ Actualment el programa ja porta:

- 34 emissions de ràdio.

Més recentment també hem començat a elaborar vídeos sobre diversos racons de la muntanya i les persones que més els coneixen. Al llarg del 2014 s'aniran publicant nous audiovisuals.
Des del principi s'ha evitat que la web tingui un caràcter personal. És una forma de fer justícia i donar més rellevància a les persones que tenen més coneixements de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i ens ajuden a fer i polir la web amb l''aportació o contrast d'informacions.
El responsable de la web i del programa de ràdio és el Lluís Hernàndez, però realment són les fonts d'informació i de consulta de dubtes les que fan possibles molts dels relats que es publiquen. Podem esmentar a molts i molts noms de persones, de MESTRES, que ens han facilitat ajuda, com l'amic Antoni Garcia (el Pintoret), que està al nostre costat des del primer dia, o molts altres destacats noms de Sant Llorenç del Munt a àmbits com:

- L'Espeleologia: 
Jordi Guillemot (autor de la web El Cau del Guille), Salvador Vives, Quim Solbas, Jaume Claverí, Eduard Badiella, José Antonio Pérez, Xavier Badiella, Quicu Tàpias (autor de la web http://santllorencdelmunt.com), Ramon Suades (autor del CD Interactiu sobre el massis), Ignasi Villaroya, Òscar Andres, Salvador Mesalles o Joan Camí.

- L'Escalada:
Josep Maria Torras Homet, Òscar i Albert Masó, Martí Puig, Amadeu Pagès, Josep Puig, Isidre Puig, Jaume Clotet (El Paca) o Marcel Millanes (autor de la web d'escalada a Sant Llorenç).

- Els Centres Excursionistes:
Francesc Muntada (president del Centre Excursionista de Terrassa), Joan Roura (Grup de Recerca de la Pedra Seca de Castellar del Vallès),  Albert Antonell, Josep Llinares, Narcis Bacardit...

- Les famílies vinculades al massis:
Josep Llorens, Mº Teresa Torras, Marc i Carles Camí, Joan Lleixà, Maria Casals, Gemma Gimferer...

- Els estudis històrics:
Antoni Ferrando i Roig, Manuel Planchat o Albert Vicens.

- La gestió del Parc Natural:
Àngel Miño, Antoni Mampel...

- L'excursionisme:
Narcis Serrat, Esperança Rossinyol, Norbert Cònsul, Ramon Comasòlives, Miquel Garcia, Joan Fonoll, Gregorio Mazón...

- El coneixement de les Fonts:
Frederic Vancells, Serafina Torres, Josep Àlvarez...

Agraïm la col.laboració de tots aquests GRANS MESTRES que ens donen suport sempre que ho necessitem. Ells són els responsables de les coses bones que podem anar aportant. I esperem que aviat siguin més.
També donen les gràcies a les 18.023 persones que, ara per ara, formen part de la comunitat "apassionada" per Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. No es tracta de ser molts ni de créixer. Es tracta d'aplegar esforços per conèixer millor la muntanya i saber gaudir-la plenament i amb respecte. I tots esteu convidats a explicar les vostres històries, els vostres coneixements, sobre la muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...