Dos motoristes "madurs", enxampats mentre feien trial al corriol de la Castellassa de Can Torres

Dos motoristes d'uns 70 anys d'edat continuen practicant trial dins de l'àmbit de Sant Llorenç de Munt i la Serra de l'Obac. Aquest matí han estat enxampats per les càmeres de diversos grups d'excursionistes mentre passaven amb les seves motos pel corriol que des del Coll de Grua va a la Castellassa de Can Torres i continua per la carena de l'Illa.
Els excursionistes els han recordat que la seva pràctica està prohibida fa anys i que, sobretot, la seva acció afecta la natura que tant ens costa protegir, a banda de posar en perill als senderistes.
Els dos motoristes han volgut calmar la situació i s'han intentat justificar jugant la fàcil carta de la seva passió per Sant Llorenç. Aquest ja clàssic argument (que serveix per a fer de tot) era molt difícil de mantenir i un motorista ha afegit que pateix artrosis i ha d'anar motoritzat per poder voltar per un entorn tan magnífic com la Castellassa de Can Torres. La seva malaltia no l'ha impedit continuar fent trial superant molts salts de roca i altres obstacles.
Els guardes del Parc Natural i els mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància per eradicar completament la pràctica del trial a Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac. Però alguns motoristes (benestants econòmicament) s'arrisquen a ser sancionats i abonar les multes.
Els motoristes d'aquest diumenge, veien el rebuig dels excursionistes, s'han... compromès... "a no fer-ho més" ... Mmm ...
Quan els torneu a veure, els hi podeu recordar, si us plau!

4 comentaris:

  1. Què tal si també controlem els gossos sense lligar amb amos irresponsables ? també tenen dret a caminar els que tenen por als gossos sense passar males estones i haver de sentir sempre la fácil carta de : "no, si el meu gos no fà res ". . . fins que passi alguna cosa, no ?

    ResponElimina
  2. Ja li dic jo que mentres vagi pel parc de Sant Lloren¢ no lligaré el gos, sols faltaría, portar el gos al parc i lligat, a sobre sense estar obligat, nomes a la part del restaurant on hi ha un cartel.
    El que mes em preocupa es la gent que el treu cinc minuts i for¢as o el tenen en condicions lamentables. Una cosa es que puntualment s'agafi el gos i una altra es lligar-ho 24h com a culpables de tot. JA NI HA PROU

    ResponElimina
  3. Als Parcs Naturals, a TOTS, és obligat dur lligats els gossos. Els Parcs Naturals no són una zona d'esbarjo per deixar anar els gossos a fer les seves necessitats, són un ecosistema delicat en el que el dur el gos lligat evita que espanti la fauna, es passegi pel sotabosc gratan-lo etc a mes de que no a tothom li agraden i hi ha gent que els hi fan por. No només és el problema de les motos no, en el fons el problema és d'actitud, de manca d'educació i respecte envers els altres i l'entorn. Cal encara molta feina per divulgar que la muntanya és de tothom, però de tothom qui la respecta no de qui la usa al seu pleret i gaudi personal.

    ResponElimina
  4. Que bo. L'article no parla per a res de gossos i els comentaris sí. Ja posats, perquè no parlem de les males previsions dels meteoròlegs a Sant Llorenç? Va, qui s'anima?
    Així evitem conèixer perquè aquests dos trialeros 'madurs' segurament no duien matrícula per por de perdre les dentadures postisses o que els caigués el perruquí...pobrissons.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...