Bassa de la Mata


El gran centre reproductor del tritó verd 

La Bassa de la Mata és un dels indrets del Massis de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac on a la primavera es concentra el tritó verd, que té com a nom científic Triturus marmoratus. Durant el seu periode reproductor, als mesos d'abril i maig, poden coincidir a la bassa un centenar d'exemplars. Durant la resta de l'any els adults tenen un comportament principalment terrestre.
El periode de postes habitualment es desenvolupa durant l'última setmana d'abril i la primera de maig. I l'etapa larvaria s'allarga des del maig fins a l'agost. Els estudis han descobert que alguns mascles es desplacen entre aquesta bassa i la que està situada davant la Coma d'en Vila, a més d'un quilòmetre de distància.
A la Bassa de la Mata també s'han localizat zanniquèl.lies, una planta aquàtica monocotiledònia que no es troba en cap altre indret del massis.
La Bassa de la Mata es troba a la pista que uneix el coll d'Estenalles amb el coll Boix, en un índret on també conflueixen el camí del mas de la Mata i el sender que baixa al torrent del Roure Parrac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...