Cova de l'Aigua


La cova de l'Aigua es troba als antics dominis del mas del Carner, en una estreta carena que neix al sud del Puig Rodó i, envoltada pel riu Ripoll, s'extèn 700 metres cap a l'est.
A mitja alçada de la vessant nord de la carena es localitza la cavitat. Per sobre seu, al llom carener, hi ha una de les barraques rehabilitades pel Grup de la Pedra Seca de Castellar del Vallès. I, per sota seu, hi ha un dels meandres que forma el riu Ripoll en aquesta contrada.
La cova va ser descoberta l'abril del 2008 pel Jordi Guillemot. A la seva web, el Cau del Guille, es pot llegir com va ser la troballa i les característiques de la cavitat. (Veure l'article del Cau del Guille)
Antigament l'actual cavitat estava separada en dues parts: a la cinglera només hi havia una balma i, a l'interior, sense cap sortida, hi havien dues petites galeries formades pels corrents d'aigua. Segons en Guillemot, probablement el soroll de l'aigua va cridar l'atenció dels antics pagesos del Carner, que van excarvar des de la balma fins a trobar les dues galeries.
Quan en Guillemot va descobrir la cavitat, l'accès era complicat. Per a indicar quina era la millor via per arribar-hi, que implicava un descens emboscat i amb una rampa pronunciada, va deixar un mapa detallat dins de la barraca de la Carme Vinaixa, que es troba dalt de la gran cinglera de la cova.
Actualment hi ha un alternativa molt més fàcil per arribar a la cova ja que el Grup de Recerca de la Pedra Seca, preocupat sempre per garantir una bona accessibilitat a tots els indrets, va ajudar a obrir un corriol arran de la cinglera. Per tant, ara hi han dues vies d'accès: els més agosarats poden anar a mirar el mapa deixat pel Jordi Guillemot i la resta poden trobar al llom de la carena el trencall que, planer, porta a la Cova de l'Aigua.

Més informació a:

- El Carner, la vall de la bruixa Violant.  (Veure Fitxa)
- La Cova de l'Aigua a Google Maps. (Veure Situació)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...