La Mandonguilla del riu Ripoll

La Mandonguilla és una gran roca arrodonida de tres metres d'alçada, que es va desprendre d'una de les carenes del Puig Rodó (concretament de la que estatja la cova de l'Aigua). El gran còdol està situat a la riba dreta del riu Ripoll, uns cent metres abans de rebre el torrent del Castelló.
A més de ser un exemple dels efectes de l'erosió, la roca fa les funcions de boulder i és emprat com a lloc d'aprenentatge d'escalada. L'Oscar Masó ha catalogat fins a 9 possibles vies per a pujar dalt de la roca.
Fa molt temps algú va situar un matalàs sota la roca (foto superior), suposem que amb la bona intenció de suavitzar les possibles caigudes dels aspirants a escaladors. El problema és que aquest matalàs no ha estat retirat i ja sembla part del paisatge.
Uns 170 metres aigues amunt del lloc on es troba la Mandonguilla, i també a la mateixa riba dreta del riu Ripoll, hi ha una altra roca (foto del costat), que té unes característiques molt semblant, però amb unes dimensions més reduides.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...