Un cingle del torrent d'Estenalles, molt proper a la Falconera, pateix l'esllavissada de grans roques

Una de les característiques del paisatge de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac és la gran quantitat de roques, moltes de grans dimensions, que s'han desenganxat dels cingles superiors. Gairebé totes les esllavissades es van registrar fa molts anys. Fins ara, com a recents, es recordaven la que es va produir sobre la canal del Tro (davant la Castellassa del Dalmau) o al castellot conegut com el turó del Pujol (per sobre la pista de Matarrodona)
Però fa poc s'ha tornat a registrar una molt gran esllavissada i, en aquesta ocasió, és fàcil de veure. Va passar en un cingle que hi han al nord de la Falconera, sobre el torrent d'Estenalles.
A sota es pot veure una imatge recent de l'indret, però abans de la gran esllavissada:
I una fotografia captada després de la gran caiguda:
Diverses trossos de cingle, un de grans dimensions, han rodolat fins quedar gairebé sobre la llera. El seu pas ha deixat un rastre molt clar, d'uns 8 metres d'amplada i mig centenar d'alçada.
En la seva caiguda, les roques s'han emportat per endavant totes les alzines i un tram del corriol que baixa per la vessant est del torrent fins a Mura. Afortunadament el corriol no és gaire freqüentat i ningú ha patit mal.
D'aquesta esllavissada cal destacar que una gran roca ha quedat aturada en la part superior de la carena, però no sembla esta ben fixada. Segons les condicions podria encara caure fins a la llera, com la resta.





1 comentari:

  1. Doncs ja ens podem despedir definitivament de l'inexplorat i petit avenc d'Estenalles!!! justament havíem predit la futura caiguda de la llesca, fa poc més d'un any.
    Impressionant la caiguda del bloc.

    JG

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...