Ens ha deixat en Miquel Garcia, un dels grans exploradors i savis de Sant Llorenç del Munt

En Miquel Garcia i Riba ens ha deixat. Era tan discret que potser el seu nom encara no el reconeix tothom. I ho mereix. Era un dels veritables savis de la muntanya. Gràcies al Miquel la nostra visió de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac s'ha eixamplat molt, incorporant llocs ara considerats emblemàtics.
En Miquel era fill de Matadepera (del carrer... Sant Llorenç), si bé va viure gran part de la seva vida a Terrassa. De ben petit ja pujava sovint corrent a La Mola, competint amb altres nois del poble. També és un dels pocs privilegiats que la seva agilitat li permetia grimpar, sense corda, al Cavall  Bernat.
La família del Miquel té altres noms destacats de Sant Llorenç del Munt, com el seu cunyat, Joan Camí (un dels impulsors de la SIS) o els seus nebots, Marc i Carles Camí.

Membre de la colla dels Grillats
A patir dels anys 60 el Miquel va formar part de la mítica colla excursionista anomenada "Els Grillats". Diversos dels seus components van acompanyar-lo aquesta setmana en el seu comiat i van recordar com era de bona persona i gran excursionista.

Un dels autors del mapa del CET del 1988
El Miquel va formar part de l'equip que va elaborar l'últim mapa del Centre Excursionista de Terrassa, el 1988. La seva tasca va permetre referenciar indrets, com:
- els Pins Cargolats (amb l'avenc proper),
- les ruïnes de la Rebolleda.

Descobridor de cavitats
El Miquel també va localitzar nombroses cavitats arreu del massis. Malauradament gairebé mai no va voler batejar les seves troballes.
En un programa que s'emetrà properament a Matadepera Ràdio (Això és La Mola) en Miquel explica com va obrir el pas i trobat, entre d'altres:

- La Cova de l'Estrella.
- La Cova del Duc (amb un nom diferent a l'actual).
- La Cova de la Ceràmica.
- La Cova de la Rebolleda.
- La Cova dels Innocents (on va localitzar una gran quantitat d'ossos).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...