El programa de Matadepera Ràdio, Això és La Mola, prepara la seva tercera temporada amb novetats

Incorpora un conjunt d'històries motivacionals
per a millorar fent activitats i també per a la vida quotidiana:  "Aprendre de la Muntanya" 




El programa Això és La Mola, de Matadepera Ràdio, prepara l'inici de la seva tercera temporada. Continuarà descobrint històries i racons de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac a través de les persones que més la respecten i coneixen.

El primer programa de la tercera temporada desvetllarà la història real d'una persona que ha quedat en la toponimia del massís, però del que es coneix ben poc: el Solitari, l'home que dona nom a la canal que puja de la Calsina al Camí Ral. Una història molt interessant!!!

La nova temporada comptarà amb grans coneixedores de la muntanya com
- els nostres dos escaladors amb més projecció internacional, la Lali Bofill i el Quim Roumens.
- l'Antoni Garcia, el Pintoret, que ha viscut la muntanya des de totes les vessants possibles.
- el matrimoni Joan Camí i Lourdes Garcia,
- el també matrimoni Serafina Torres i Josep Alvarez; els millors coneixedors de les fonts.
- o la història de la Secció d'Investigacions Subterrànies del Centre Excursionista de Terrassa, clau per entendre i conèixer bé Sant Llorenç a través de noms ja mítics.


APRENDRE DE LA MUNTANYA:

Una altra novetat vinculada al programa serà un nou contingut: "Aprendre de la Muntanya". Es tracta d'unes pildores de 2 a 4 minuts, amb missatges d'origen muntanyenc, però amb un clar objectiu: servir de motivació pel desenvolupament de qualsevol activitat (alta muntanya, escalada, córrer, espeleo...) i també per afrontar la vida quotidiana.

Moltes de les històries exposades pels protagonistes d'Això és La Mola demostren que la muntanya és un dels millors llocs de preparació per afrontar els reptes de la vida. És un simulador de problemes:
- pujar una via d'escalada,
- afrontar una cursa de llarga durada,
- enfilar-se a un cim alt i abrupte,
- fer el pou d'un avenc
... moltes situacions que obliguen a superar-nos, a treure forces, ànims, a saber confiar en els companys, a administrar les forces, a pensar en positiu...

Molts dels protagonistes d'Això és La Mola ens han confessat tot el que han après de la muntanya i com ho han aplicat en les seves vides quotidianes. Són pautes de conducta de persones menys conegudes que el Kilian Jornet o la Núria Piques o el Joe Simpson, però que tenen el mateix valor i són més propers.

Són les lliçons, la motivació, els exemples de superació, els valors positius... que ens aporta la muntanya... i que podem aplicar en la millora de totes les nostres activitats (alta muntanya, escalada, córrer, espeleo...), però també (i sobretot) en la vida quotidiana.

Capítol d'Introducció:
IMPOSAR-SE A LES DIFICULTATS.

Anticipem el capítol d'introducció d'Aprendre de la Muntanya.
El protagonista és un dels grans, un històric de Sant Llorenç del Munt i del moviment excursionista del Vallès. Va presidir el Centre Excursionista de Terrassa entre el 1964 i 1966.
És el Manuel Planchat, malauradament mort abans de l'estiu, amb 91 anys d'edat. D'aquesta forma, també li fem un nou homenatge.
El Manuel Planchat va ser el protagonista del capítol 16 d'Això és La mola, emès el 19 de maig del 2013.
El Manuel ens va explicar com ell havia començat a treballar de ben jove tirant un carretó en una fàbrica i havia aconseguit arribar a una bona posició professional. I no tenia dubtes en atribuir el seu èxit laboral, econòmic i social a la seva afició per la muntanya.
"Li dec a la muntanya", va repetir en diverses ocasions. Fins i tot, va afirmar que les lliçons de la muntanya l'havien "salvat" de moltes situacions.
El Manuel Planchat resumia el seu aprenentatge de la muntanya posant un exemple: cada vegada que necessitava afrontar una dificultat o un nou repte en la vida, recordava l'esforç de superació que sovint exigeix la muntanya, quan "t'has d'imposar o malament rai".
El Manuel confessava que aquesta fórmula, de recordar situacions difícils de la muntanya en moments claus de la seva vida, li havia ajuntat molt.
Per això, és un bon resum per iniciar "Aprendre de la Muntanya".

Fent click al reproductor, podeu escoltar el primer "Aprendre de la Muntanya"







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...